KULTURA PICIA KAWY

Idealne ziarno
Najważniejsze w dobrej kawie jest ziarno – jego selekcja i wypalanie. Nawet najlepszy ekspres do zaparzania aromatycznego espresso potrzebuje odpowiedniej jakości ziaren. Rozkoszuj się pełnym smakiem kawy i udaj się w zmysłową podróż.
Technologia Aroma od NIVONA
Każdy ma swój własny sposób na kawę idealną. Dzięki naszej technologii Aroma w ekspresie NIVONA przyrządzisz kawę dokładnie taką, jaką chcesz. Jest to możliwe dzięki naszemu wieloletniemu doświadczeniu i współpracy z najlepszymi baristami.


Porady baristy
Twoja kawa sprawi Ci taką przyjemność, jak gdyby była prosto od baristy. Tylko bez brody. Dajemy Ci wgląd w aktualne trendy, porady i wskazówki baristów. Jak dobrze spienić mleko? Jak przygotować doskonałą café créme? Z jakiej wody najlepiej zrobić kawę? Na co wpływa stopień zmielenia?
Rozwój z poszanowaniem zasobów
Kawa to cenny surowiec, dlatego popieramy ideę zrównoważonego rozwoju – pod względem środowiskowym, ekonomicznym i społecznym. Dokładamy wszelkich starań, aby automatyczne ekspresy do kawy Nivona towarzyszyły Ci przez długie lata.


